27-28 травня 2019 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський центр професійної освіти» був проведений ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної ) освіти з професії «Кухар».

У конкурсі взяли участь 25 переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар». Журі Всеукраїнського конкурсу сформовано виключно з представників роботодавців, які є шеф-кухарями та бренд-шефами відомих ресторанів м. Дніпро.

У перший день змагань урочисте відкриття відбулось за участі почесних гостей – основних замовників робітничих кадрів у регіоні, представника ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, керівництва департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, навчально-методичного центру професійно-технічної освіти, органів місцевого самоврядування, представників засобів масової інформації (преса, телебачення).
Учасники пройшли теоретичний тур, інструктаж з охорони праці, організували робочі місця та приступили до виконання практичного завдання – приготування філе курячого фаршированого зі складним гарніром та яблук, смажених в тісті.
Для супроводжуючих, з метою досягнення повної прозорості проведення конкурсу був організований відеозапис з робочих місць конкурсантів, який розміщений на сайті nmc-pto.dp.ua.
Супроводжуючі – викладачі та майстри виробничого навчання, підвищували свою педагогічну компетентність на майстер-класах по розробці інтерактивних дидактичних засобів навчання за допомогою сервісу SWAY, тренінгу по активізації учнівського самоврядування, майстер-класі по приготуванню стейків та базових соусів та відвідали сучасне підприємство – кондитерську фабрику АВК.

Після напруженого першого дня учні та супроводжуючі ознайомились з експозиціями Музею АТО та з екскурсоводом познайомились з історичними та сучасними пам’ятками міста Дніпро.
На другий день відбулося урочисте закриття конкурсу, в якому взяли участь депутати Дніпропетровської обласної ради, представники Інституту модернізації змісту освіти, департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, навчально-методичного центру професійно-технічної освіти, керівники організації роботодавців Дніпропетровщини.

Відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу.

Журі конкурсу визначило наступних переможців:
І місце – Кришталь Мар’яна, Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу(Львівська обл.);
ІІ місце – Бондар Ангеліна, Рівненське Вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі (Рівненська обл.);
ІІІ місце – Шокол Данило, Регіональний центр професійної освіти ім. О.С.Єгорова(Кіровоградська обл.);
IV місце – Гуцул Денис Владиславович, Дніпровський центр професійної освіти (Дніпропетровська обл.);
V місце – Райковська Мирослава, Бердичівське вище професійне училище (Житомирська обл.);
VІ місце – Цепенюк Микола, Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі (Тернопільська обл.)
Велика вдячність учасникам конкурсу та гостям.
Особлива подяка членам журі, котрі оцінювали роботу учасників конкурсу.
Оргкомітет та журі конкурсу побажали всім учасникам змагань гарного настрою, міцного здоров’я та наснаги для майбутніх успіхів та перемог.

 

Comments are closed.