Підготовка учнів (слухачів) за професією «Офіціант» здійснюється за типовими програмами Державного стандарту ДСПТО 5123.Н55043-2007.
Термін навчання: 1 рік (на базі 11 класів)
Форма навчання: бюджетна
Кваліфікація: офіціант 3,4 розряду
Працевлаштування: гарантовано навчальним закладом
Вимоги до освітнього рівня осіб: повна, базова загальна середня освіта
Вік після закінчення терміну навчання: не менше 18 років.
Тривалість професійно – теоретичної підготовки 408– годин (це предмети: фізіологія харчування, санітарія і гігієна, організація обслуговування в ресторанах, товарознавство продовольчих товарів, професійна етика, технологічне обладнання (з основами електротехніки), техніка обчислень, облік і звітність, кулінарна характеристика страв, охорона праці, іноземна мова за професійним спрямуванням
Тривалість професійно – практичної підготовки –803 години.
(120 годин – виробниче навчання в майстерні; 312 – годин виробниче навчання на підприємстві; 371години – виробнича практика), яка здійснюється у навчальних лабораторіях та безпосередньо на робочих місцях (підприємствах харчової та кондитерської промисловості міста).
Типовими навчальними планами передбачено тижневе навантаження учнів (слухачів) не більше 36 годин при денному навантаженні не більше 8 академічних годин теоретичного навчання і 6 годин виробничого навчання. Під час проходження виробничої практики можливе навантаження учнів (слухачів) до 40 годин при досягненні ними 18 річного віку.
Професійно-практична підготовка здійснюється у навчальних майстернях, лабораторіях, навчально-виробничих підприємствах та безпосередньо на робочих місцях підприємств.
Випускнику професійно-технічного навчального закладу, якому присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник”, видається диплом, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України.
Особі, яка не закінчила повний курс навчання у професійно-технічному навчальному закладі, але за результатами кваліфікаційної атестації їй присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник” з набутої професії відповідного розряду видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України
Сфера професійного використання випускника: торгівля та заклади ресторанного господарства, загальні роботи з обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.