Підготовка учнів (слухачів) за професією «Кухар. Кондитер» здійснюється за типовими програмами Державних стандартів ДСПТО 5123-Н-55.3-5-2007 та СП(ПТ)О 7412.С.10.70-2017
Термін навчання: 2 роки (на базі 11 класів), 3 роки (на базі 9 класів)
Форма навчання: бюджетна
Кваліфікація: кухар4 розряду, кондитер 3 розряду
Працевлаштування: гарантовано навчальним закладом
Вимоги до освітнього рівня осіб: повна або базова загальна середня освіта
Вік після закінчення терміну навчання: не менше 18 років.
Тривалість професійно – теоретичної підготовки для 3-х років навчання – 541 година (це предмети: технологія приготування їжі з основами товарознавства, технологія приготування кондитерських виробів з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, гігієна та санітарія виробництва, фізіологія харчування, організація виробництва та обслуговування, облік, калькуляція і звітність, малювання та ліплення, охорона праці.
Тривалість професійно – практичної підготовки – 1392 години:
(216 годин – виробниче навчання в лабораторіях; 210 годин – виробниче навчання на підприємстві; 966 годин – виробнича практика, яка здійснюється безпосередньо на робочих місцях (підприємствах харчової та кондитерської промисловості міста).
Випускнику професійно-технічного навчального закладу, якому присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник», видається диплом державного зразка.
Особі, яка не закінчила повний курс навчання у професійно-технічному навчальному закладі, але за результатами кваліфікаційної атестації їй присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України
Сфера професійного використання випускника: харчова промисловість, кондитерська промисловість, виробництво хліба, хлібобулочних виробів, виробництва сухарів, печива, пирогів, тістечок з тривалим терміном зберігання.